söndag 30 januari 2011

Ny Matkasse

Vi tänkte att vi skulle prova något nytt nu när vi flyttat till en ny stad - nämligen att abonnera på en matkasse. Varannan vecka kommer vi att få middag för 4 personer (middag och lunch dagen efter för oss) hemkört till dörren på söndagskvällen. Smart koncept för folk som har mycket för sig - nån annan tänker ut maträtterna och handlar in råvaror i stora kvantiteter, vilket gör att priserna för tjänsten är riktigt bra.

Ikväll var det premiär. Leveransen skulle ske någon gång mellan 17-22. Jag var väldigt förväntansfull... Klockan närmade sig 22 och inget... Så kom ett SMS som att chauffören var sen och var på väg. Japp, ding-dong. Matkassen var här!

Vi började packa upp och blev mycket nöjda över vad vi såg. Råvarorna såg väldigt fräscha ut. Färsk (vaccumpackad) fisk, svenskt kött, frusen älgfärs. Massor av grönsaker... Irritationen jag känt över att påsen var sen försvann :)


Första matlagningen kommer att ske imorgon, men om man när nyfiken kan man se veckans menyn redan nu:

A Currypanerad sej med kokt potatis och gräslökssås
B Ugnsgrönsaker med halloumi, bulgur och kikärtskräm på soltorkade tomater
C Två-i-ett-gryta: mustigt marockansk- eller örtigt provencalsk med frisk apelsin
D Kyckling i gräddig spenatsås med soltorkad tomat och tagliatelle
E Älgfärsbiffar med rostade rotfrukter och jordärtskockspuré

1 kommentar:

  1. Det där ser såååå gott ut! Jag har hört om denna tjänst och har några kompisar som abonnerar på den. De är jättenöjda! Hoppas att ni också gillar det! (och att "matkassen" även kommer till Boulder snart)

    SvaraRadera