måndag 10 januari 2011

Fast i snön!

När vi åkte till Skåne i slutet på förra veckan skulle vi svänga inom mormor för att äta lite middag. SMHI hade varnat för snö och blåst så vi såg till att ha gott om tid och t.o.m. en spade med i bilen. Resan gick utmärkt (om än i ca 70 km/h) ända fram till att man nästan ser mormors hus.

Där tog det stopp. Mitt ute på den blekingska slätten hade det blåst upp knähöga drivor, mitt på vägen... Vi fastande. Big time. Kom varken fram eller bak. Vi lyckades gräva loss oss och kunde då flytta bilen... ca 7 cm. Ajdå.

Vi ringde till mormor, som ringde till morbror. Han kom till vår undsättning i sin stora traktor och berättade att han blivit lite fördröjd på vägen för han var först tvungen att hjälpa till att dra loss 2 andra bilar för att komma förbi på den smala vägen... Vi kopplar på bogserlina och traktorn börjar att dra. O dra... Nope. För mycket snö, stackars bilen låg bara uppe på snön och flyttade sig knappt alls. Morbror bestämmer sig för att åka hem och hämta en skopa till traktorn för att gräva loss oss. Men just då kommer en annan lantbrukare, som sänd från ovan, med en snöplog. Han lyckas få bort den mesta snön runt oss, på med bogserslinan igen, och vips: vi är loss!

Jag har funderat på hur det skulle ha gått om detta hade hänt någonstans där man inte kunde fått hjälp av både traktor och en snöplog och kommit fram till att det skulle gått... dåligt. Så ett stort tack till morbror som fick loss oss ur snödrivan :) !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar