torsdag 31 december 2009

Ostronsafari!

Nu har julen passerat med massa trevliga besök, fina klappar och god mat. Mycket trevligt :)

Efter all julmat var det dags att åka på ostronsafari i sydvästra Danmark. Jag fick turen i födelsedagspresent av Martin och det är något vi båda har gått och sett fram emot hela hösten. Vi åkte dit tillsammans med två kollegor till Martin, och det visade sig vara en riktig hit :)


Väl framme vid Vadehavscentret fick vi beskedet att turen kanske inte skulle bli av eftersom det det var is i havet. Det kändes väldigt trist med tanke på hur långt vi hade kört för att komma dit. Men efter att alla deltagare (ca 40 st) hade intygat att vi VILLE prova trots svåra förhållanden så gav vi oss ut. Vi gick när det var ebb och vi gick ca 3 km, rakt ut i havet, utrustade med vadarbyxor och massa varma kläder.



Det var verkligen tuffa förhållanden, med massa is som skulle passeras. Vissa ispartier höll och andra gick man rakt igenom. Men efter att ha vadat genom vatten som gick högt upp på låret, isblask och gått på is kom vi ut på en stor sandbank, där ostronen fanns. Där var det bara att plocka och plocka, så mycket man ville. Efter att ha fyllt våra ryggsäckar vände vi hem igen. Det visade sig att vi gick hem liiite väl sent, så det hann bli helt mörkt innan vi var i land. Det var faktiskt ganska obehagligt med mörker, iskallt vatten, isblask och lera. Men det gick bra :)

Väl i land kunde vi, tillsammans med våra ca 20 kg ostron, packa in oss i bilen och åka hem till Sverige igen...


Om någom blir nyfiken kan ni gå in på Vadehavcentrum och läsa mera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar