lördag 31 juli 2010

Umeå

Idag har vi haft en härlig heldag i Umeå. Trots att vi sett rapporter om ihärdigt regn i vissa delar av Sverige (t.ex. Kalmar) så har vi haft sol, sol och sol. Fantastiskt.

Efter att ha vaknat efter en skön natts sömn gick vi ner och åt hotellfrukost. Vad är väl bättre än hotellfrukost..? Efter det blev det några timmar på stan, dels för att titta på stan men även för att kolla affärsutbudet. Alltid lika kul :)

Framåt lunch gick vi till en turistattraktion i stan, nämligen Gammlia, som är ett friluftsmuseum som visar hur saker och ting gick till förr i tiden. Där fanns även en del djur, bl.a. den här geten som var oerhört kelsjuk. Om man slutade klia den så tittade den bedjande på en och lät lite, tills man började igen :D


Det fanns även ett litet stånd där en äldre herre, med väldigt utbredd norrländsk dialekt, sålde kaffe med ost. Jag hade hört Martin nämna detta förr: samerna har som specialitet att ha en speciell sorts ost till kaffet. Spännande. Vi beställde två sådana och vad jag blev förvånad när jag såg att man inte bara skulle ha osten TILL kaffet, utan I kaffet. Nåja, man tar ju seden dit man kommer och faktiskt så var det riktigt gott!


På kvällen beslutade vi oss för att gå på bio för att se den nya Shrekfilmen. Dels för att Shrek är bra och dels för att filmen visades i 3D. Så, med 3D-glasögon på näsan började äventyret. Och vilket äventyr det var... Filmen var kanon!! O 3D-effekterna var SÅ häftiga. Bör kanske tillägga att detta var min första 3D-upplevelse, men definitivt inte den sista... Efter filmen kom vi ut till en vacker norrländsk kvällsstund...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar