onsdag 12 december 2012

Julkalendern på dagis

På dagis har personalen och barnen byggt upp en hel tomtevärld där det varje dag utspelar sig en liten adventskalendershistoria. I världen bor tomtarna, trollen och ett par möss. Roligt nog så får vi föräldrar ta del av en del av historierna via dagisets webplats. 


Dessutom har barn, föräldrar och fröknar bakat fina pepparkakshjärtan som ett barn om dagen får tilldelat till sig och får lov att ta hem. Mysigt!! idag var det Bellas tur!!



Det känns så roligt att Bella är på ett så fint dagis där fröknarna gör mycket för att barnen ska känna sig speciella. 



"I dag i adventskalendern var trollen busiga, dom hittade en godis skål som dom började att äta av. Dom slängde godispapperna på marken och även clementinskal och en näsduk. När dom ätit färdigt gick dom för att leka och allt skräpet låg kvar på marken. En nalle kom fram till platsen och blev förskräckt över hur skräpigt det var utan för stubben. Barnen berättade för nalle att det var trollen som slängt skräpet. Vi kallade alla tillsammans på trollen, dom kom efter en stund och då förklarade nalle för dom att dom hade gjort fel, för allt skräp ska man slänga i soptunnan. Trollen förstod och började genast städa.


Vi åt clementiner efter samlingen och då var alla barnen duktiga med att slänga sina skal i papperskorgen.
Vi gick sen ut brrrr vad kallt men skönt."














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar